Про нас

Arbequina – це затишне іспанське кафе у центрі Києва, назване на честь сорту соковитих каталонських оливок. Авторське меню, багата винна карта та найсмачніша гастрономія в одному затишному місці.

Арбекіна — це назва меленького затишного кафе в самому серці голосливого Києва. Приємне місце для сніданків, обідів, вечерь, дружніх зустрічей.
Арбекіна — це назва сорту оливок з яких виходить найкраще масло. Якщо вживати його щодня будеш здоровим та красивим.

Соковита оливка – щасливий плід сонячних ласк. Маленька і чарівна, вона ніколи не залишається непоміченою, як би сором’язливо не зберігала секрет про власну досконалість. Подібно до ресторанчика «Арбекіна» на Майдані Незалежності – родзинці… ні, пікантної оливки гіллястого міста. Чарівний заклад названо на честь добірного каталонського сорту оливок, відомого своєю високою смаковою цінністю та близькістю до первозданної природи. Життєдайну філософію цієї крихти і запозичила «Арбекіна» – міське еко-гастрономічне кафе іспанської та середземноморської кухні. З усіх гастрономічних задоволень здоров’я тут – найшанованіші ласощі.

Кухня «Арбекіни» – це доступна елітарність простих продуктів та розкіш природних поєднань. Якщо сиров’ялена шинка, овеча бринза чи козячий сир – то закуплені в екологічно чистих фермерських господарствах Іспанії та України, якщо помідори чи оливки домашнього посолу – то неодмінно з іспанським характером: яскраві, пружні, налиті сонцем.

Всі страви присмачені запашною оливковою олією. Це і заправка до свіжих овочевих салатів — «Домашнього» або «Теплого грибного», і елемент приготування гарячих страв — фірмової курки «Арбекіна», пасти з хамоном у червоному соусі, та основа для випікання борошняних виробів — домашнього хліба, пирогів , рулетів, коржів. Навіть картопля або «Хрусткі мальки» – дрібну хрумку рибку – смажать виключно на вітамінному маслі сонячної оливи. Також це невід’ємне доповнення до закусок: наприклад, до «Пан Каталан» – теплих хрустких тостів з домашнього хліба, натертим часточкою часнику та соковитим помідором. Саморучне приготування та поїдання цієї колоритної іспанської закуски у поєднанні з асорті оливок і тонкими скибочками хамона перетворюється на приємну церемонію компанії. Додасть легкості до їжі та дружнього спілкування карта вишуканих іспанських вин.

Поки м’ясистий плід в оливковому гаю наливається соком та сонячним світлом, ви наливаєтеся здоровою красою та енергією за столиком еко-кафе «Арбекіна». Якщо ви опинилися тут свіжим буденним ранком, прийшли до ексклюзивного домашнього обіду або вирішили провести важкий лагідний вечір – це означає, що любити свою природу вам дано з живою іспанською пристрастю.